top of page

MIN MEDITATIONS LÆRER - LILLE OG JORDNÆR

Opdateret: 7. okt. 2023

Det var en onsdag morgen. Jeg var gået langt ind i skoven, til mit "særlige" sted, mit kraftsted.

Da der skete noget vældigt usædvanligt.

Ved bredden af en lille kilde, kom en ganske uanselig lille brun frø kravlende frem. Den satte sig lige foran mig, på en gren. Og tænk engang… dér blev den siddende, komplet ubevægelig, i 60 minutter. I en hel klokketime sad den lille ven og kiggede med det sit ene gyldne øje vendt imod mig.

Jeg grinede lidt indvendigt over vores “stirrekonkurrence”, og jeg tog mig selv i at være optaget af alt muligt andet end at gå med på legen. I løbet af dén time, blev jeg for alvor spejlet i hvor foruroligende lidt ro jeg selv havde: Jeg flyttede konstant rundt på mig selv. Jeg fotograferede og filmede den lille frø. Jeg havde en million tanker i mit letbevægelige “Monkey Mind”.

Imens sad frøen ubevægelig.

Det sidste kvarter sank jeg dog ind i en form for meditativ væren, sammen med den lille gylden brune ven. Jeg gik forfrisket og berørt derfra.


Torsdag morgen vågnede jeg med en sær længsel i hjertet… jeg savnede min lille frø!


Så selvom jeg vidste at oddsene for et gensyn var utroligt små, klædte jeg mig på og gik den halve time det tager at gå op i skoven. Jeg ankom ved kilden, satte mig ned og kaldte i mit stille sind på frøen, som til min kæmpe store overraskelse indfandt sig, i løbet af ... vel omkring et minuts tid.


Den samme frø. På den samme gren. I (næsten) den samme stilling. Ubevægeligt betragtende mig. Det føltes overvældende rørende og for godt til at være sandt.


Dén dag tog jeg ikke et eneste billede. Jeg sad omtrent lige så ubevægelig som frøen. Mit sind bevægede sig. Men hver gang tankerne gik på langfart, opdagede jeg det og vendte atter opmærksomheden til frøens gyldent brune øje.

Jeg blev mindet om de mange gange jeg har deltaget i eye gazing meditationer på kurser og retreats. Hvor vi har siddet og kigget med bløde venlige øjne på hinanden i 5 minutter ad gangen. Nogle dage har det fået mig til at le, andre dage til at græde. Nogle gange har det føltes svært og akavet. Andre gange dybt beroligende og helende. Zen mesteren Osho siger, “Hvis du ikke tænker, men blot kigger ind i øjne, forsvinder bølgerne og oceanet toner frem”.

Efter 45 minutter, da jeg var sunket ind i en fin ro, vendte min frø sig resolut om.

Jeg fik den tanke at den lignede en af de tusindvis neolitiske modergudinde figurer, som man har udgravet over hele verden og som indikerer, at man engang opfattede Gud som en kvinde.

Så sprang min frø.

På bredden overfor sad en større, mere nuanceret og farverig frø. Den sprang ligeså resolut i vandet. Svømmede tværs henover kilden, kravlede op på den samme gren. I en lidt anden stilling. Men på samme måde ubevægeligt betragtende mig.

Imens eksploderede mit hoved i tanker om symbolik:


Erstatte det lille selv, med et større

Gøre det simple mere nuanceret

Gå efter den største kærlighed, i alt hvad jeg foretager mig

Raffinere & vækste


Efter 10-12 minutter sprang den store frø ud i vandet. Svømmede ud midt i kilden, hvorfra den under vandet stadigt sad og betragede mig.

Jeg rejste mig. Tog min telefon frem og uden videre tanke lavede jeg spontant en eye gazing video. Hvor jeg har utroligt meget luft på stemmen. Gentager mig selv. Har skidt under neglene… og andre uperfektheder. Men det var en glæde at lave noget så spontant og uplanlagt.


Skoven med kilden ligger i mit andet fædreland, Tyrkiet, så jeg kan ikke besøge kilden hver dag. Istedet har jeg besluttet mig for at hver dag sætte mig ned i 20 minutter og tune mig ind på frøen. Forestille mig dens omrids og se dens øje for mit indre øje.


Det kan du også gøre... Eller du kan få min Eye Gazing Meditation ved at skrive dig op til mit nyhedsbrev HER


God fornøjelse ;)


Ps.

Senere slog jeg frøen op i mit store symbolleksikon og opdagede til min store overraskelse, at frøen i visse kulturer symboliserer - Modergudinden, netop på grund af dens omrids med de brede hofter og det lille hoved... & se også lige denne kaligrafi af "Mediterende frø" af den japanske zen mester Sengai fra 1800 tallet.
116 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page